Tjänster

Tjänster

Vi kan erbjuda allt ifrån att fälla ett uråldrigt träd som växer över ditt växthus till att ta bort en kvist som skuggar ditt soldäck. Här nedan kan du läsa om våra metoder och vilka övriga tjänster vi kan erbjuda.


 

Sektionsfällning /Klättring:

Vid sektionsfällning tas träden ned gren för gren och bit för bit. Normalt sett så klättrar trädfällaren upp längs med stammen, avlägsnar alla grenar och tar stammen i små delar. Tekniken ger oss möjlighet att utföra fällningen i trånga utrymmen och ger oss möjligheten att lättare undgå skador på närliggande vegetation och egendom.

Traditionell trädfällning:

Traditionell trädfällning är ett tillvägagångssätt som tillämpas när utrymme och markförhållanden tillåter. Trädet fälls alltså helt från rotfäste, metoden är betydligt mer ekonomisk men har sina nackdelar då det kan orsakar skada på den mark trädet fälls på.

Efter fällning lämnas stubbarna i den höjd som sågen klarar att såga igenom alternativt där det inte finns risk för insprängd jord och sten.

Avverkning:

Vi har ett brett kontaktnät inom branschen och kan erbjuda avverkningar av alla storlekar till konkurrenskraftiga priser och snabb leverans. Vi har tillgång till skotare, skördare, stubbrytning, och flismaskiner. Beroende på storlek på projekten så kan vi erbjuda lägre priser mot att vi får ta hand om materialet.

Slyröjning:

Vi jobbar med både röjsåg och trimmer huvud på våra maskiner. Är det större ytor med grövre bestånd brukar vi kombinera med vår järnhäst för att smidigt röja undan materialet inför transport.

Bortforsling:

Vi har tillgång till både lastbil och större släp, priset sätts efter omständigheterna; mängd, vikt, körstrecka och hantering. Önskas krattning kan vi räkna på det.

Stubbfräsning:

Vi utför även stubbfräsning. Kontakta oss för offert.

Defenitioner:

  • Kubb: Stammen styckas till ca 35 cm kubb, om inget annat nämns. Grenar lämnas i diverse längder om inget annat avtalas.
  • Hanterbara bitar: Stam och grenar uppstyckade till bitar som en normalt frisk person kan förflytta. Alltså ca 70cm till 3m, beroende på tjocklek.

Betalning/RUT-avdrag:

Du kan utnyttja rutavdraget för trädfällning, beskärning och förflyttning av material. Bortforsling går tyvärr inte under rutavdraget. Vid offert gör vi en kalkyl som räknar ut det slutgiltiga priset som redovisar vad som är avdragsgillt och vad som bortfaller(om- och resekostnader).

På RUT fakturor har vi 10 dagars betalningstid. På vanliga fakturor är det 30 dagar.

Tveka inte att höra av dig om du har funderingar.