Trädbeskärning Stockholm

Beskärning av träd

Trädbeskärning Stockholm

Vi beskär träd i alla storlekar. Vi försöker hitta en lösning som både passar trädet och dig som kund. Träd kan beskäras på många olika sätt beroende på vad syftet med beskärningen är. 

Vi har beskurit träd sedan 2011. Det är viktigt att upprätthålla trädvården om man vill ha ett fint och hälsosamt träd. Ju tidigare man beskär ett träd dessto större utrymme har man för att utforma sitt drömträd utan beskostnad av trädets hälsa. Som arborist och trädvårdare hjälper vi dig ta fram en åtgärdsplan idag och för framtiden.

Tveka inte att hör av dig om du behöver hjälp med trädbeskärning eller söker kostnadsfri rådgivning.

Offert och rådgivning
Trädbeskärning stockholm

Priser – Vad kostar en trädbeskärning?

Priset för att beskära ett träd beror helt hur det ska beskäras.
Att beskära ett stort träd med ett litet ingrepp behöver inte kosta mer än att beskära ett litet träd med ett omfattande ingrepp.

Vi åker alltid ut och tittar på träden och lämnar en kostnadsfri offert med fast pris.

Offert & rådgivning
Prisexempel: Beskärning av äppelträd

Ett äppelträd som står fritt på en gräsmatta där vi kan nå alla grenar som ska beskäras med en enklare stege. Trädet är tidigare beskuret så uppdraget är att avlägsna 2-5 år gamla vattenskott.

Uppskattat pris: 1200-2500 kr inkl. moms efter RUT-avdrag.

Prisexempel: Beskärning av ek

En stor ek vars krona är massiv och grenar längs med hela stammen. 
Syftet med beskärning: Mer ljusinsläpp.
Metod: Kronhöjning(avlägsna lågt sittande grenar) samt kronreducering(glesa ur kronan).

Uppskattat pris: 2500-4000 kr inkl. moms efter RUT-avdrag.

Beskära träd – RUT-avdrag

Trädbeskärning, trädklippning och trädvård räknas som hushållsnära tjänster. Med RUT-avdraget betalar du bara 50% av arbetskostnaden
Vi ansöker om avdraget åt dig!

Offert på trädbeskärning

Kommunikationen mellan trädvårdare och kund är extra viktig vid beskärning av träd. Med hjälp av bilder och tydliga offerter tar vi fram ett förslag som stämmer överens med dina förväntningar.

Varför ska man beskära träd?

Stockholm består till största del av tätbebyggda villaområden. I alla dessa trädgårdar står det träd som i de flesta fall är för stora för sin plats.
Med hjälp av en beskärning kan man ge trädet bättre förutsättningar att må bra och strategiskt utforma trädet så det passar in på sin plats.
Man kan även förebygga person- och sakskador som kan uppstå på grund av brustna grenar, döda grenar som faller eller till och med att träd faller på hus eller människor.

Varför du bör beskära dina träd eller buskar:
– Bygga upp en stadig struktur
– Höja trädets krona för ljusinsläpp eller fri gång under trädet
– Få en ökad förgrening
– Få trädet eller busken att se bättre ut
– Ta bort döda eller skadade grenar som kan orsaka skada
– Begränsa trädet eller buskens storlek
– Reducera vikt för att minimera risk för haveri/välta
– Ökad blomning och/eller frukt

Kostnadsfri offert och rådgivning
Trädbeskärning i stockholm (kopia)

Hur beskär man ett träd?

Ett träd kan beskäras på olika sätt beroende på vad man vill ha ut av beskärningen. Men principerna för de snitt en arborist eller trådvårdare väljer att göra är alltid de samma. Grundreglerna för en beskärning är dessa:

– Beskär inte bort mer än 30 % av trädets lövmassa om du inte vill trigga igång skottbildning.

– Alla snitt görs intill en frisk gren eller stam.

Kontakta oss så hjälper vi dig resonera hur dina träd bör beskäras. Vill du beskära dina träd radikalt kan fällning och nyplantering vara ett alternativ som är mer hållbart och ekonomiskt i längden. 

Hur vi jobbar – Hela processen från offert till fakturering

Vi börjar alltid med att titta på träden för skapa oss en uppfattning om hur stort projektet är och vad som krävs för att utföra det. Antingen kan du markera träden med tejp, snöre eller tejp, eller fota dem, om du inte har möjlighet att närvara när vi åker ut.

1

Kundbesök och offert

Vi åker och tittar på träden som ska beskäras. Vi kan oftast titta själva om vi har fått bilder på träden eller att träden är markerade med färg, tejp eller liknande. Har man specifika önskemål så kan vi boka in ett platsbesök där vi går igenom träden tillsammans.

2

Accepterad offert

Vi planerar in arbetet när det passar både kund och oss, men främst när det är rätt säsong för beskärningen. 

3

Utförande av arbete

Normalt sett brukar vi först beskära träden och eventuellt lägga dem på hög inför bortforsling. När högarna är klara beställer vi bortforslingen som sker normalt inom fem arbetsdagar. 

4

Avstämning och fakturering

Efter att alla moment är utföra och godkända är det dags att fakturera. Vi behöver namn och personnummer på den som fakturan ska ställas till. Önskar man dela upp rutavdraget på två så behöver vi bådas personnummer.

5

Ansöka om RUT-avdrag

När ni har betalat in fakturans totalbelopp minus rutavdraget och pengarna har kommit in på vårat konto så ansöker vi om rutavdraget. Du får en bekräftelse på ansökning och därmed är projektet slutfört.

6

Slutfört!

Grattis till din nyrenoverade trädgård!
Tips! Kom ihåg att inte vänta för länge mellan beskärningarna. Det blir ett bättre och skonsammare resultat för träden.

Trädbeskärning i Stockholm – Kundprojekt

Kunden hade en väldigt stor ek som stod precis utanför huset. De upplevde att trädet var alldeles för stort och de hade även planer på att få solpaneler installerade. Vi fick i uppdrag att förminska kronan för att ge solpanelerna bättre förutsättningar. 

Ur trädets perspektiv blev det en väldigt hård beskärning. Står mellan att fälla ett träd eller beskära det hårt så tycker jag att en hård beskärning är det bättre alternativet.
Man får dock räkna med att beskära det oftare då trädet skjuter mycket vattenskott efter en beskärning som denna.

Kundens utlåtande:

”För två år sedan anlitade jag Roos trädfällning för att få hjälp med en ek på min tomt. Den står mycket nära bostadshuset och hade vuxit sig väldigt stor. Grenarna hade börjat hänga över taket på huset. Roos Trädfällning gjorde ett utmärkt jobb. Eken har återhämtat sig jättefint och har idag en bättre balans i kronan och överlag en vackrare siluett. Jag är mycket nöjd med slutresultatet.”

Beskärning av träd i stockholm