Trädfällning Stockholm

Trädfällning Stockholm

Trygg & säker trädfällning i Stockholm.

Vi har över 15 års erfarenhet av avancerad trädfällning i Stockholmsområdet. Vi hjälper dig oavsett om det gäller traditionell markfällning eller sektionsfällning, och erbjuder alltid fast pris med RUT-avdrag (50%).
Du är varmt välkommen att höra av dig till oss om du så, tänker fälla ditt träd själv och behöver rådgivning, eller om du vill ha en offert med ett prisförslag så gör vi jobbet åt dig!
Det finns många skräckhistorier att berätta om trädfällningar som har gått snett, ofta på grund av okunskap. Det är enorma krafter man har att göra med och väldigt små misstag eller missbedömningar kan få förödande konsekvenser. Så tveka inte att höra av dig för kostnadsfri offert eller rådgivning.

Kostnadsfri offert och rådgivning
Trädfällare Erik Roos

Priser – Vad kostar trädfällning?

Priset för att fälla träd varierar eftersom att alla träd är unika och även platsen de står på. Vi åker alltid ut och tittar på träden för att ge kunden en offert utifrån omständigheterna. Vår erfarenhet är att kunder tror att det kostar mer än vad det gör.

Roos trädfällning ab Stockholm

Här kommer två prisexempel på trädfällning

Det finns ytterligare faktorer som kan påverkar priset. Men detta är en fingervisning vad det kan kosta att fälla träd i Stockholm.

Prisexempel markfällning:

Exempel 1:
En tall i normal storlek ska fällas. Trädet lutar söderut med en stor gräsmatta framför. Trädet går alltså att fälla i sin fulla längd.

Uppskattat pris: 600-1800 kr inklusive moms efter RUT-avdrag.

Kostandsfri offert och rådgivning
Prisexempel sektionsfällning:

Exempel 2:
Samma tall står inklämd mellan två byggnader varav det ena som ligger i söder är ett växthus. För att fälla trädet krävs det en arborist och en till två i markpersonal, alternativt en kranbil.

Uppskattat pris: 2500-6000 kr inklusive moms efter RUT-avdrag.

Hur vi jobbar – Hela processen från offert till fakturering

Vi börjar alltid med att titta på träden för skapa oss en uppfattning om hur stort projektet är och vad som krävs för att utföra det. Antingen kan du markera träden med tejp, snöre eller tejp, eller fota dem, om du inte har möjlighet att närvara när vi åker ut. 

1

Kundbesök och offert

Vi åker och tittar på träden. Vi kan oftast titta själva om vi har fått bilder på träden eller att träden är markerade med färg, tejp eller liknande. Har man specifika önskemål så kan vi boka in ett platsbesök där vi går igenom träden tillsammans.

2

Accepterad offert

Vi planerar in arbetet när det passar både kund och oss. Vi har normalt sett många ordrar som inte är akuta, är ditt ärende brådskande brukar vi alltid kunna prioritera det.

3

Utförande av arbete

Normalt sett brukar vi först fälla/beskära träden och eventuellt lägga dem på hög inför bortforsling. När högarna är klara beställer vi bortforslingen som sker normalt inom fem arbetsdagar. Ska stubbarna fräsas så beställs det efter att alla högar är hämtade så maskinen kommer fram.

4

Avstämning och fakturering

Efter att alla moment är utföra och godkända är det dags att fakturera. Vi behöver namn och personnummer på den som fakturan ska ställas till. Önskar man dela upp rutavdraget på två så behöver vi bådas personnummer.

5

Ansöka om RUT-avdrag

När ni har betalat in fakturans totalbelopp minus rutavdraget och pengarna har kommit in på vårat konto så ansöker vi om rutavdraget. Du får en bekräftelse på ansökning och därmed är projektet slutfört.

6

Slutfört!

Grattis till din nyrenoverade trädgård!

Tips! Kom ihåg att inte vänta för länge mellan beskärningarna. Det blir ett bättre och skonsammare resultat för träden.

Trädfällning i Stockholm – Kundprojekt

Vi fick en förfrågan att fälla ett körsbärsträd som lutade över ett växthus i en förort söder om Stockholm. 

Trädet var friskt men skuggade växthuset allt för mycket. 
Vi blev tvugna att fälla trädet i sektioner. Växthuset var helt när vi var klara. Riset forslade vi bort men veden behöll kunden. 

Kundens utlåtande

Google recension:
”Alltid supertrevliga och gör ett väldigt bra jobb. De har vid flera tillfällen fällt ett flertal träd på min tomt och jag är alltid super nöjd!”

Offert och rådgivning
50% RUT-avdrag

Trädfällning med RUT-avdrag

RUT-avdraget för trädfällning 2024 ligger på 50%. Det betyder att du som kund betalar halva priset på alla våra tjänster, bortsett från bortforsling.
Vi sköter hela ansökan, du som kund behöver inte göra någonting.
Gå in på skatteverkets hemsida här för att läsa om de bestämelser som finns för att få utnyttja rutavdraget för trädfällning.

Läs mer här

Tjänster som innefattar rutavdraget:

• Markfällning
• Sektionsfällning
• Arborist
• Beskärning
• Stubbfräsning
• Häckklippning
• Röjning av sly
• Uppsågning
• Trädgårdsarbete
• Släpning av ris/förflyttning av material

Fast pris på trädfällning

Vi lämnar alltid fast pris på alla våra tjänster:

• Trädfällning
• Beskärning
• Uppsågning
• Bortforsling
• Stubbfräsning
• Röjning av sly
• Hantering

Uppsågning – Önskar du uppsågning av trädet så brukar vi dela upp det i följande kategorier; ved-, hanterbara-, lyftbara längder.

Hantering – bearbetning av trädet efter att det är fällt(kvista av, lägga trädet i högar inför bortforsling, eller förflytta ved till önskad plats etc.)

Kostnadsfri offert och rådgivning
fälla träd stockholms län

Såhär fäller vi träd

Våra metoder för att fälla träd kan som sagt se olika ut beroende på förutsättningar. Ibland fäller vi träd från marken och ibland måste vi fälla det i sektioner, så kallad sektionsfällning.

Sektionsfällning stockholm

Hur vi utför sektionsfällning

För att bedömma hur vi ska utföra sektionsfällningen börjar vi med att lägga upp en plan för utförandet och ser över eventuella risker.

Det är viktigt att planera noga hur trädet ska tas ned för att det ska gå så effektivt och säkert som möjligt. Vi tar ned trädet i sektioner som vi kan hantera under de förutsättningar som finns.

Med hjälp av komradio kan vi alltid hålla kontakt mellan trädfällaren/arboristen och markpersonalen och därmed säkerställa personalen och civilas säkerhet. 

Stockholm är tätbebyggt, ofta är sektionsfällning det enda alternativet för att fälla ett träd när ytorna är begränsade.

När lämpar sig sektionsfällning:

– När det finns ett begränsat utrymme.
– När det finns ömtåliga föremål som kan ta skada om trädet faller i fel riktning.
– Om trädet står nära gångvägar, trafikerad väg eller allmänna ytor.

Hur vi utför markfällning

Markfällning lämpar sig bra när det finns gott om utrymme att fälla trädet i hela sin längd. Det som även avgör om trädet går att fälla från marken är dess tygndpunkt. Lutar trädet i fel riktning, dvs. allt för mycket bakåt eller i sidled i förhållande till den riktning man vill fälla trädet så kan sektionsfällning vara ett säkrare alternativ. 

Är det en obebyggd tomt där det finns gott om utrymme och inga ömtåliga föremål så är markfällning det billigaste och mest effektiva tillvägagångssättet. 

När lämpar sig markfällning:

– När det finns gott om utrymme
– När det inte finns ömtåliga föremål i en radie runt trädet motsvarande trädets längd.
– Om trädet inte står nära gångvägar, trafikerad väg eller allmänna ytor

Sektionsfällning med kranbil

Pris för trädfällning med kranbil

Generellt så brukar vi fälla majoriteten av alla träd klättrandes. Man får se till att man avlägsnar så pass små sektioner som man känner att man klarar av att hantera. Antingen så håller man i grenarna och kastar dem där de får landa eller så riggar vi upp dem i trädkronan och firar ned dem på en lämplig plats.

I detta fall hade vi två döda almar med spröda/sköra grenar som riskerade att knäckas och förstöra det precis nylagda tegeltaket med äkta tegel(klenare och dyrare än betongpannor som används för det mesta nuförtiden.). När man riggar grenar med rep så får grenen oftast en hög fart innan den är stilla hängandes i repet. Grenen kan då slå i stammen och är trädet dött och sprött så finns det stor risk att smågrenar flyger okontrollerat och risken finns att de landar på ömtåliga förmål som är i närheten av trädet. Med en lastbil som är försedd med en gripsåg plockar man ned trädet kontrollerat och risken för grenar som flyger är betydligt mindre. Kranen når ca. 30 meter så man kan nå ganska långt!