Avancerad Trädfällning

Avancerad Trädfällning

Avancerad Trädfällning

Om ett träd är stort eller litet har för det mesta ingen betydelse om man ska bedöma om ett träd är svårfällt eller inte. Ett större träd kräver för det mesta mer arbete men behöver nödvändigtvis inte vara mer avancerat att fälla.

Här har vi en björk med inte allt för stora grenar och en relativt rak stam. Trädet skulle kunna fällts i önskad riktning om omgivningen tillät det. Men i detta fall hade vi två fastigheter på varsin sida om trädet, en trädgård med fina fruktträd åt det en hållet och en friggebod åt det andra. Trädet stod dessutom i en sluttning mot huset vilket gör att man får planera fällningen så inte sektionerna som man släpper ned rullar vidare mot fasaden. I sluttningen så hade vi dessutom en rabatt med fleråriga växter som inte fick förstöras.

Jag tog mig upp i trädet och fällde gren för gren i så pass små sektioner att jag antingen kunde hålla grenarna och kasta dem på gräsplätten intill trädet eller att vi kunde hissa ned bitarna med hjälp av linor. Fällningen gick smärtfritt med minimal påverkan på grönytorna intill.

Som ni ser på bilden så är inte trädet speciellt stort men det krävde en del teknik och försiktighet för att det skulle fällas enligt kundens önskemål. Behöver du hjälp med trädfällning eller har du funderingar gällande dina träd så får du hemskt gärna höra av dig. Vi jobbar i hela Stockholm och vi lämnar alltid kostnadsfri offert med fastpris på det du önskar få fällt.

Plats: Rönninge, fiskaruddsvägen.

Fiskaruddsvägen i Rönninge. Sektionsfällning av björk.

Fiskaruddsvägen i Rönninge. Sektionsfällning av björk.