Fällning av en förrädisk björk

Fällning av en förrädisk björk

Trädfällning i Hägersten

När löven faller kan man inte vara säker.

Ett tydligt tecken på att ett träd inte mår så bra är en bristande lövväxt. Igår var vi ute i Hägersten för att fälla en björk åt en kund.
När en björk normalt släpper sina löv sker det på trädets villkor, efter sommarens fotosyntes så suger trädet in all energi in i stammen från löven, därefter faller löven tomma på energi. När jag först var ute och tittade på trädet för att skriva en offert så såg jag att trädet inte mådde så bra. Den hade döda grenar och de grenar som såg ut att vara vid liv var krokiga och knotiga. I toppen såg jag ett fåtal löv vina i vinden, från marken tolkade jag det som att trädet ännu hade friskt virke upp till dess topp.

När vi då igår skulle fälla trädet och jag började närma mig toppen så såg jag att löven som var kvar, var torkade precis så som löven på björkruska från bastun. Förmodligen hade lövens grenar dött eller torkat ut på väldigt kort tid, vilket resulterar i att löven ännu sitter kvar men att de får sin bruna färg från uttorkning.

Fällningen gick bra men det krävde en försiktighet utöver mina tidigare slutsatser för att stammen inte skulle brista.

Håll ett extra öga på dina träd, fallande grenar eller en försvagad stam kan var en stor fara för omgivningen.

Trädfällning av en dödbjörk i Hägersten. Kontakta oss för kostnadsfri offert eller rådgivning.

Trädfällning av en död björk i Hägersten.