Fällning av en stor sälg i Södertälje

Fällning av en stor sälg i Södertälje

Det var länge sen jag skrev här på hemsidan. Det var en intensiv höst och tiden räcker sällan till. Nu har vi lite lågsäsong vilket alltid är lika skönt. Det kommer välbehövligt efter höstens slit. Nu har man tid att laga maskiner, utveckla företaget och allt annat som man normalt inte hinner mer. Jag hinner dessutom rehabilitera mig från all värk i kroppen. 

I tisdags var vi ute i Södertälje(Ragnhildsborg) för att fälla en oerhört stor sälg. Den hade årsringar som var ca två centimeter breda. Med fin utsikt över södertäljekanal i söderläge så förstår jag att den hade växt så fint!

Det var många stammar vilket nästan innebär att varje stam är ett individuellt träd ur ett tekniskt perspektiv. Varje stam kräver samma process från rot till topp. Allt flöt på bra. Det var mest Carl som fick slita hårt med att sortera ris i högar och såga stambitar till ved. Emellanåt klättrade jag ner för att hjälpa till men oftast så brukar det vara snabbast att låta honom röja upp och jag förbereder nästa drag.

Fällning av en stor sälg

Trädfällare i Södertälje